Mocca parfait med kanel

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Mocca is med kanel er en meget enkel is, som går godt sammen med melon og syltede pærer.

Ingredienser

5 dl
Madfløde
6  
Æggeblommer
125 g
Sukker
25 g
Glucosesirup
1 tsk
Vanilje revne stænger
5 tsk
Nescafe
2 spsk
Kanel
4  
Husblas blade

Vejledning

Sukker, glucosesirup og æggeblommer piskes stive. Herefter tilsættes pulverkaffen opløst i et par spiseskefuld kogende vand samt kanel og vanilje.
Æggemassen piskes yderligere, og til sidst tilsættes fløde og husblas opløst i lidt af fløden, som opvarmes.
Pas på, at husblassen er ordentligt opløst ellers kommer der gummiagtige gelatineklumper i isen. Isen køres herefter i ismaskinen 25 - 30 minutter. Den har herefter softice konsistens og skal en tur i dybfryseren.

Noter

En meget delikat is med en let bitterhed af kaffen og en fin eftersmag af kanel. Den passer fint sammen med skiver af netmelon samt en klat flødeskum med et drys hakkede ristede hasselnødder.
En anden mere farvestrålende version er med pære nænsomt kogt i en sirup af honning, hvidvin, frisk ingefær, tyttebær og solbær. Pæren skal ligge i siruppen et par dage og trække farve. Tyttebær alene giver
en flot rød farve, tyttebær og solbær giver en intens bordeaux farve grænsende til det sorte.