Mandelkager med marcipan

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Mandelkager med eller uden mandler. Det væsentlige er en sukkerdej med marcipan. I princippet ligner den en kransekage, petit four, men den er mere raffineret i såvel smag som struktur. Velegnet
til at ledsage en is, og her tænker jeg på den elegante birkeis. hvor kagens sødme giver et fint modspil til isens bitterhed.
Det er en meget elegant dessert ,der byder på så mange smagsnuancer, at man bør afstå fra alskens pynt , der blot giver smagsforvirring.

Ingredienser

50 g
Marcipan
50 g
Smør
50 g
Sukker
25 g
Hvedemel
1  
Æg
1 tsk
Bagepulver

Vejledning

Smør, sukker og marcipan røres til en smørcreme, herpå indpiskes et helt æg, og til sidst sies mel og bagepulver i cremen, der herefter må betegnes
som en dej, der fordeles med en stor spiseskefuld i hver sin cupcake siliconeform og bages ved 160 grader midt i ovnen, indtil de har fået smuk farve
og slipper prøvepinden.