Madbrød til Valborg

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Der ønskes et rustikt landbrød med stort indhold af rug, men samtidig en let og elegant krumme.

Ingredienser

6 dl
Fin rugmel
6 dl
Special hvedemel (Højt proteinindhold)
2 dl
Kruskali (Hvedeklid)
2 spsk
Olivenolie
2 tsk
Salt
50 g
Gær
6 dl
Vand

Vejledning

Gæren opløses i lunken vand og røres sammen med de øvrige ingredienser. Dejen røres til den slipper røreskålens sider, og dejoverfladen får en let trådet struktur. Den skal være lind, og dette opnås ved
justering med ganske små drys hvedemel eller vand i theskefuldvis. Herefter hæver dejen under dække 30 minutter, hvorefter den slåes ned og deles til 2 brød, der æltes let igennem, trefold. Efterhæves tildækket
30 minutter, og bages herefter ved 180 grader i 30 minutter på nederste hylde.

Noter

Der opnås et brød med en fin, ikke for voldsom skorpe og med en meget fin let og luftig krumme.