Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
En rustik madbolle med masser af hvedeklid. Madbolle, der på en gang er let og luftig og alligevel også har bid og en rustik charme.
Det er bollen, der råber på en god hjemmelavet burger, for eksempel en elgburger.
Ingredienser
Vejledning
Vandet tilsættes gær, og røres med salt og olie. Herefter tilsættes hvedemelet gradvist, og dejen røres til den slipper røreskålens kanter.
Hæver under dække i en halv time, indtil dobbelt størrelse. Herefter æltes degen på bordet og formes til 16 boller. Efterhæver under dække i en halv time, hvorefter bollerne bages ved 220 grader
i 15 minutter, midt i ovnen. Afkøles på rist. Hvis bollerne bages på 2 plader samtidig bruges varmluft 200 grader i 20 minutter og pladerne byttes om efter ti minutter.
Noter
Bollerne er velegnede til en flæskestegssanwich såvel som til en burger. Jeg vil nok sige, at bollen fortjener en bøf af en vis kvalitet, for eksempel en Højrebsbøf eller en bøf med lige dele oksefars og vildtfars. Tilbehør
i form af rødløgskompot og grøn tomatchutney samt eventuelt et spejlæg.