Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Dette er luksusudgaven af de berømte svenske köttbullar. Der anvendes en ren okse eller kalvefars, der røres sej med salt, fremgangsmåden er fuldstændig som ved en frikadellefars.
Ingredienser
Vejledning
Farsen røres sej med salt. Der tilsættes mælk, æg, reven løg, valset rug eller havregryn og krydderier samt ganske fine terninger bacon. Farsen vinder som frikadellefarsen ved at hvile inden stegning. Herpå formes bollerne og steges på panden i smør. Pas på de ikke får for meget farve
og skorpe. De endnu varme kødboller pensles med en marinade af Olivenolie, balsamico vinaigre, soya og Hickoryrøgessens.
Noter
Kan nydes som en frokostret ledsaget af en skive hjemmebagt groft rugbrød og et spejlæg eller to, og naturligvis et godt glas kold øl.
Som middagsret uovertruffen sammen med en portion kløftpotatis (pommes frites) og sauterede birkerørhatte med æbler, løg og frisk timian.