Kødsauce med kyllingehjerter og tørrede Karl Johan svampe

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Når hverdags kødsaucen, millionbøf kaldet, skal peppes lidt op og have lidt tyggemodstand tilsættes kyllingehjerter, tørrede Karljohansvampe og rigelige mængder friske krydderurter som løvstikke, merian, orangemynte og colognemynte.

Ingredienser

500 g
Højreb (Grofthakket)
350 g
Kyllingehjerter
100 g
Karl Johansvampe tørrede
4  
Stilke løvstikke + top
2  
Orangemynte stilke
2  
Colognemynte stilke
8  
Merian stilke
3  
Gulløg (Mellemstore tern)
1 ds
Tomatpulp
250 ml
Kalvefond
4 spsk
Maggi
3 fed
Hvidløg (Fint hakkede)
2 dl
Madfløde
1 dl
Rødvin

Vejledning

Kyllingehjerter og løg sauteres i smør, tilsættes hvidløg og de fint hakkede krydderurter samt højrebsfarsen og sauterer videre. Herefter tilsættes de krossede tomater
samt kalvefond og maggi samt de tørrede Karl Johan svampe og retten er nu principielt færdig, men må gerne stå og småsimre, indtil hjerterne er tyggevenlige, og svampene er opblødte i saucen.
Til slut monteres saucen med madfløde og rødvin..

Noter

Denne kontroversielle hverdagsret kan moderniseres med et tilbehør i form af madkorn blandet med friske krydderurter. Se opskrift andetsteds.