Julemedisteren

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Ingen julefrokost uden medisterpølse. Men hvorfor skal alle de kulinariske højdepunkter lige netop fyres af ved julefrokosten, hvor der er så meget at byde på, så mange traditioner.
Man kunne jo også gøre det, at man fordelte goderne over julemåneden, måske ligefrem lavede nye traditioner, eksempelvis julemedisteren kun lille juleaften når træet pyntes. På den måde bliver traktementet
ved julefrokosten knap så overdådigt, og man undgår en udtrætning af smagsløgene, det er jo trods alt ofte de samme krydderier der går igen i de forskellige retter. Julen varer længre.

Ingredienser

1200 g
Flæskekarre
500 g
Kalvefars
200 g
Spæk
3 dl
Oksefond
3  
Hele æg
4 spsk
Kartoffelmel
2 tsk
Salt
3 tsk
Ingefær (Stødt)
2 tsk
Nelliker (Stødt)
3 tsk
Allehånde (Stødt)
2 tsk
Hvid peber
1 tsk
Rosa peber
4  
Scalotteløg (Fint hakket)

Vejledning

Flæskekøddet hakkes og blandes med kalvefars og spæk. Æg, løg og fond tilsættes, Farsen røres grundigt og krydderierne tilsættes.
Nu skal farsen stå og hvile en times tid, hvorefter den fyldes på tarme. Det er vigtigt, at tarmene ikke fyldes for hårdt, og at farsen ikke er for tør, i givet fald må man spæde
med lidt fond. Konsistensen skal være blød som undersiden på en farmor overarm.

Noter

Medisteren koges forsigtigt, får lov til at dryppe af, hvorefter den lige så forsigtigt steges.