Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Ingen julefrokost uden medisterpølse. Men hvorfor skal alle de kulinariske højdepunkter lige netop fyres af ved julefrokosten, hvor der er så meget at byde på, så mange traditioner.
Man kunne jo også gøre det, at man fordelte goderne over julemåneden, måske ligefrem lavede nye traditioner, eksempelvis julemedisteren kun lille juleaften når træet pyntes. På den måde bliver traktementet
ved julefrokosten knap så overdådigt, og man undgår en udtrætning af smagsløgene, det er jo trods alt ofte de samme krydderier der går igen i de forskellige retter. Julen varer længre.
Ingredienser
Vejledning
Flæskekøddet hakkes og blandes med kalvefars og spæk. Æg, løg og fond tilsættes, Farsen røres grundigt og krydderierne tilsættes.
Nu skal farsen stå og hvile en times tid, hvorefter den fyldes på tarme. Det er vigtigt, at tarmene ikke fyldes for hårdt, og at farsen ikke er for tør, i givet fald må man spæde
med lidt fond. Konsistensen skal være blød som undersiden på en farmor overarm.
Noter
Medisteren koges forsigtigt, får lov til at dryppe af, hvorefter den lige så forsigtigt steges.