Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Tag en koldrøget lakseside, skær den i skiver og nytænk anretningen, giv æggerøren en fridag i julen. Røget laks med skiver af rygeost og dertil æblemos med peberrod. Fisk og ost i samme bid og så i hellig treenighed med den friske aromatiske æblemos med et piskesmæld af peberroden. Enklere kan det ikke gøres, men på en skive hjemmebagt rugbrød er det noget der rykker.
Ingredienser
3 skv
Koldrøget laks 2 skv
Fynsk rygeost 2 tsk
Æblemos med peberrod 1 skv
RugbrødVejledning
Rugbrødsskiven smøres med smør, eller man kan lade være. Pålægget er fedt og saftig nok i sig selv. Herpå anrettes laks og ost lagdelt. Der napperes med æblemos, et lille kværn peber, og i de næste minutter er ens smagsløg i den syvende himmel.
Noter
Dette stykke smørrebrød er tænkt som et led i julefrokosten, men kan også sagtens fungere som forret til en middag.