Julefrokost Røget laks med rygeost og æblemos

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Tag en koldrøget lakseside, skær den i skiver og nytænk anretningen, giv æggerøren en fridag i julen. Røget laks med skiver af rygeost og dertil æblemos med peberrod. Fisk og ost i samme bid og så i hellig treenighed med den friske aromatiske æblemos med et piskesmæld af peberroden. Enklere kan det ikke gøres, men på en skive hjemmebagt rugbrød er det noget der rykker.

Ingredienser

3 skv
Koldrøget laks
2 skv
Fynsk rygeost
2 tsk
Æblemos med peberrod
1 skv
Rugbrød

Vejledning

Rugbrødsskiven smøres med smør, eller man kan lade være. Pålægget er fedt og saftig nok i sig selv. Herpå anrettes laks og ost lagdelt. Der napperes med æblemos, et lille kværn peber, og i de næste minutter er ens smagsløg i den syvende himmel.

Noter

Dette stykke smørrebrød er tænkt som et led i julefrokosten, men kan også sagtens fungere som forret til en middag.