Ingefærbeskøjter

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

En hybrid af mandelbeskøjten, blot kryddersat med ingefær, kardemomme og vanilje. I stedet for mandler er der brugt valnødder.

Ingredienser

250 g
Hvedemel fuldkorn
50 g
Muscovadosukker
50 g
Rørsukker
30 g
Smør
35 cl
Fløde
1⁄2 tsk
Salt
4 tsk
Ingefær
4 tsk
Kardemomme
100 g
Mandler
2  
Æg
2 tsk
Vanilje

Vejledning

De tørre elementer mel, sukker, krydderier og bagepulver blandes, smørret smuldres i blandingen og dejen samles med mælk og æg. Til sidst æltes
de groft hakkede mandler i. Dejen deles, den udrulles til 2 pølser, der trykkes lidt flade. Herpå bages rullerne midt i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Efter afkøling skæres rullerne på skrå
i 1,5 cm. brede stykker. Herefter tørres beskøjterne i ovnen ved 180 grader i 10 min. Efter afkøling pakkes beskøjterne i lufttæt dåse.

Noter

Beskøjten er sprød, men har alligevel lidt tyggemodstand på grund af nødderne, og den er hverken for fed eller sød. Kardemommen giver lidt mindelser om Kammerjunker, men så kommer
den brændende eftersmag af ingefæren, der gør hele smagsindtrykket mere komplekst.