Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Fiskebudding er en Bohuslänsk specialitet, med heftige aner til det norske, især til Lofoten. Vel sagtens fattigmandskost, hvor fisken er blevet strakt med risengrød. Siden er retten blevet forfinet med piskefløde i astronomiske mængder og brunet smør
ligeledes nærmest ad libitum , og dertil små søde ærter. Tiltag, der gør retten raffineret med kultstatus, men temmelig langt fra den oprindelige fattigmandskost, husmandskost.
Ingredienser
Vejledning
Fisken koges med saltvand, spidskommen og reven muskatblomme og plukkes groft med en gaffel.
Risen koges mør med vandet, hvorefter mælken tilsættes.
Risen og fisken blandes, tilsættes den groft revne fennikelknold, og til sidst røres de piskede æg i. Bages i ildfast form ved 160 grader til
smuk gylden overflade, midt i ovnen.
Noter
En delikat forret, der smagsmæssigt mere er præget af mejeriprodukterne end af fisk, mild og god. Brunet smør er en gevinst.