Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Nässelsuppe eller brændenældesuppe tilhører indiskutabelt en af forårsklassikerne. Den er flot grøn, håbets farve og har en fin smag, nærmest som kørvel.
Glad mad som vækker forventninger om alt det friske grønne, foråret bringer ind i køkkenet.
Ingredienser
Vejledning
Kyllingen udbenes i 4 stykker. En gryde pakkes med kyllingeskroget, alle grøntsagerne, kyllingestykkerne, vand og buillonterninger overhældes, og kyllingen småsimrer nu
indtil kyllingestykkerne er møre og har givet smag til suppen, uden at være skamkogte. Herpå fjernes kyllingestykkerne og skroget, og suppen reduceres og blendes.
Den blendede suppe koges op og tilsættes brændenælder og skvalderkål. Nu skal suppen kun koge, indtil nælderne er møre, men endelig ikke er begyndt at miste sin friske grønne farve.
Herpå blendes suppen igen, hvorefter den er klar til servering, blot skal den lige smages til med salt og æblecidervinaigre.
Noter
Suppen kan serveres varm med et tilbehør af skiver eller tern af kolde kogte polkabeder, eller et pocheret æg, men den kan også serveres som en kold suppe.
Personligt synes jeg den kolde version er mest elegant, og smagen bliver også mere fremtrædende.