Marineret porre med pancetta

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Brettspeck, baurnspeck, Tyrolerspeck eller pancetta affumicata, kært barn har mange navne, men hvis man skulle støde på dette udmærkede produkt, oftest i delikatesseafdelingen, bør det helt uden diskussion hjemføres i triumf.
Skal vi tale om CO2 regnskab, vil jeg sige, at økologisk dansk lufttørret røget bacon smagsmæssigt rammer noget af det rigtige, uden dog helt at få den italienske smag.

Ingredienser

2  
porrer
2  
Æg (Koges og skæres i tern)
4  
Sardeller (Skåret i små bidder)
6  
Skiver Pancetta (Skåret i firkanter på 2x5 cm.)
10  
Oliven
6  
Basilikumblade

Vejledning

Porrerne koges i usaltet vand, de skal være gennemkogte, men faste. Endnu varme halveres de på langs med en skarp kniv, arrangeres i et smukt fad og får et skvæt olivenolie og et par dråber citronsaft.
Pancettaen steges til de er smukt gyldne og sprøde. Herefter garneres porrerne med en topping af æggetern og pancetta, der efterfølgende får et drys småt skårne sardeller, oliven og basilikum. Afslutningsvis justeres med olivenolie og det afsmeltede fedt fra panden.

Noter

Hvis man ikke har pancetta, men anvender lufttørret dansk bacon, eller blot en jævn og almindelig bacon, vil jeg foreslå, at man udelader sardellerne. Fisk sammen med dansk gris bliver lidt for morsomt, men det går fint med pancettaen, her forenes mange smagsnoter
i et umiskendeligt italiensk udtryk.