Kylling, langtidsstegt med citron og rosmarin

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

I et forsøg på at få mere smag ud af en kylling vælger jeg at langtidsstege den ved lav temperatur. Kyllingen møder således ovnen ved en temperatur på 90 grader og langtidssteger 3 timer, hvorefter den overrislet med stegeskyen brunes 15 min. ved 175 grader.
Resultatet er overraskende godt. En fuldstændig mør og saftig kylling med knasende sprød skin, og så har den endda ikke været penslet med smeltet smør.
Smagen er uovertruffen, den smager kraftigt af kylling, jeg fristes til at sige mormor agtigt.

Ingredienser

1500 g
Gårdkylling
2  
Let indtørrede citroner (i kvarter)
1  
Drys rosmarin
3 spsk
Olivenolie

Vejledning

En pæn gårdkylling gnides med salt indvendig, herefter samme tur udvendig, derefter drysses med rigelig rosmarin. Et par citroner, der har været skåret over et par dage og er let indtørrede, deles i kvarter og stoppes i bugen af pipfuglen, der til slut tildeles 3 spiseskefulde olivenolie. Fuglen anbringes i et ildfast fad og placeres på nederste hylde i ovnen ved 90 grader over og undervarme i 3 timer, Herefter overrisles den med stegeskyen og brunes ved 175 grader i 15 min.
Det er vigtigt at man anvender let indtørrede citroner, dem hvor skallen er blevet stenhård, de har en anderledes rig og fermenteret smag frem for friske citroner, der bare er syrede.

Noter

En pragtfuld, mør kylling, hvis fine smag ikke bør distraheres af tilbehør, så den får blot lidt friterede kløftkartofler, med et drys groft salt, og en skefuld af stegeskyen..