Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Kronfågel, den nationale svenske kylling. Man tror ikke sine egne øjne, når man ser den til salg for 30 -32 svenske kroner for 1400 gram i supermarkedet, og så er den oven i købet certificeret salmonellafri, og er formentlig også yerseniafri. Der er da ingen bakterie, der vil bo så billigt. Flotte fugle med fedt omkring gumpen og god smag. De smager som vor barndoms fritgående kyllinger.
Ingredienser
Vejledning
Kyllingen får salt og peber og steges i ovnen i ildfast fad med én kop vand og 2 svampeterninger. Når kyllingen er ved at være færdig tilføres 1-2 spiseskefulde Østerssauce soya, og kyllingen overhældes flittigt med stegelagen, derved bliver skindet smukt brunt på grund af soyaen. Når kyllingen er færdigstegt parteres den i 4 stykker, de 2 lår med overlår, og de 2 bryststykker med vinge. Stykkerne lægges tilbage i stegelagen i fadet.
Man kan herefter vælge at servere kyllingen frisk fra fad, eller man kan lade den køle af og gemme stykkerne til efterfølgende dag, hvor de så blot skal lunes i ovnen. Før anretningen, skæres 3-4 skiver af en god fast fuldfed svensk herregårdsost. Skiverne anbringes på kryds og tværs over kyllingestykkerne, som nænsomt lunes i ovnen. Det er meningen, at osten skal blive blød, så skiverne falder sammen omkring kyllingestykket, men giv endelig ikke for meget varme, for så smelter osten og glider af eller bliver brunstegt, og det skal den ikke. Den skal nærmest ligne marcipan eller den piemontesiske specialitet hvid pizza.
Som garniture til Kylling i svøb, kan man servere pasta, selvfølgelig vil det allerbedste være frisk pasta Ravioli e porcini, Ravioli med Karl Johan fyld, men mindre kan gøre det. Man får samme smagsudtryk ved at koge pastaen i svampebouillon med supplement af 3-4 fint hakkede tørrede Karl Johan svampe. Pastaen garneres med en theskefuld af kogevandet, en lille klat smør, et drys Grana Padano og et godt drys frisk timian.
Noter
Alternativt til pastaen kan man servere grove tern 1x1 cm af cox orangeæbler, der er sauteret i smør, og efterfølgende saltet og glaseret med sukker. Der til små rødskallede kartofler eller mandelkartofler..