Kylling i saltsurt udstyr

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Kylling i saltsurt udstyr er en rigtig forårsret med et raffineret mix i smagen af friske krydderurter og gratinerede saltsure rabarberstykker.

Ingredienser

1500 g
Kylling1
1  
Rødløg (snittet på langs)
5  
Rabarberstilke (4 cm. stykker)
3  
Løvstikkestilke (15 cm. skåret i 2 cm. stykker)
3  
Sødskærmstilke (15 cm. skåret i 2 cm. stykker)
2  
Svampebouillonterninger (Knorr)
1  
Kop vand

Vejledning

Kyllingen anbringes i porcelænsfad og omgives af snittet rødløg, rabarberstykker, stilke af løvstikke og sødskærm, gerne flækket på langs. Drysses med lidt af løvstikketoppen groft hakket. Hele herligheden tilsættes 2 svampebuillonterninger og 1½ kop vand. Anretningen drysses med salt, og til sidst får den 2-3 spiseskefuld olivenolie, som jævner bouillonen og hindrer rabarberstykkerne i at tørre ud. Fadet sættes på nederste hylde i 175 grader varm ovn.