Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Focaccia er et madbrød, der egner sig som tilbehør til supper. Det har umiskendeligt en italiensk smag, og går også godt sammen med salater, muslinger og skaldyr.
Ingredienser
Vejledning
Der skal anvendes hvedemel med højt proteinindhold, 12-12,5 g, for eksempel en vårhvede, men endnu bedre Durum eller Tippo 00. Personligt synes jeg at brødet bliver mest italiensk
i udtrykket med durum, og så er farven fantastisk. Gæren opløses i det lunkne vand, der tilsættes olie og salt, og melet røres i. Det er vigtigt, at dejen æltes godt igennem, indtil den
slipper røreskålens sider. Hæver tildækket i 30 minutter. Herefter trykkes dejen ud i 20x30 cm. stor form med bagepapir.
Oliven trykkes ned i dejen, der pensles med olivenolie tilsat hakkede krydderurter, rosmarin, timian eller oregano, og så skal brødet efterhæve utildækket i 15 minutter.
Bages nederst i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter og afkøles på rist.
Noter
Man kan variere fyldet ovenpå brødet med soltørrede tomater i olie, grønne oliven eller kapers.