Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Grundopskrift på fiskefars af geddefilleter, som kan anvendes i forskellige andre opskrifter
Ingredienser
Vejledning
Man tager 1 kg gedde, i min optik geddefileter med skind som placeres på bordet med skindsiden nedad. Herefter lægger man midt på fileten et tværgående snit gennem fileten ned til skindet, hvorpå kniven roteres 90 grader og der skæres nu tangentielt ud mod nakke henholdsvis hale.
De rene fileter grovdeles herefter og hakkes 2 gange i kødhakkemaskinen. Ligeledes hakkes et middelstort løg og røres i farsen, yderligere tilsættes 1 dl. piskefløde, et lille glas tør hvidvin eller Noilly Prat, citronsaft, salt, hvid peber fra kværn, reven muskatnød og 2 æg. Afhængig af konsistensen kan tilføres hvedemel, men doser forsigtigt.
Denne fars er trods 2 gange hakning forholdsvis grov, man kan forfine den ved at give den en tur med stavblenderen.