Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Først skal vi have en jæger på lur, så skal vi have en elg, der dur, gerne en elgkalv. Den er ikke så kraftig i smagen, til gengæld er kødet meget mørt, og størrelsen er overkommelig.
En slagtet elgkalv vejer 50 - 60 kg.Alt køddet kan anvendes, men typisk er det boven, der må holde for.
Ingredienser
Vejledning
Bovkød, bacon og højreb hakkes een gang og røres godt sammen med løg, krydderblanding og enebær. Smages til med salt. Farsen skal hvile en halv time,
herpå formes burgerne og steges i smør på panden. Når de har fået farve, pensles de med Hickory røgessens og sød soya, eksempelvis østerssauce. Men
endelig ikke for meget..
Burgerbollerne (se opskrift andetsteds) med hvedeklid, flækkes og lunes i ovnen. Når skorpen er blevet let krispig, men før bollen bliver tør, smøres med et
rundhåndet lag friskost, ovenpå dette strimlet Romanisalat og en theskefuld grøn tomatchutney, så burgeren og låget.
Så har man er elgburger, der dur. Den er saftig og krydret med behagelig tyggemodstand og med god smag, både af brødet , kødet og salaten.
Noter
Et alternativ er at erstatte salaten med rucola, og så skal der også lige et par rå løgringe med i installationen.
I øvrigt sætter kun fantasien grænser, i stedet for friskost kunne man anvende en pesto, og endelig kunne man som
en hyldest til dette prægtige dyr anvende en skefuld sauterede svampe.