Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Når den første efterårsstorm piber om hushjørnet, og regnen for alvor pisker på ruden ,er der ikke noget hyggeligere end at lave kåldolmere. Egentlig skulle
de laves af lam, men når lysten sådan pludseligt griber en, må man jo bruge, hvad der lige er for hånden, i dette tilfælde flæskefars, der smagssættes
med sichuanpeber og nellike samt lidt røget bacon. Kødet pakkes fint i hele blade af savoykål.
Ingredienser
Vejledning
Savoykålbladene befries for midterstrengen og blancheres i let saltet vand præcis så længe, at de bliver smidige og føjelige.
Flæskefars og hakket bacon røres sej med salt, herefter tilsættes mel, æg og krydderier og der røres yderligere, og
til sidst tilsættes mælken gradvist til farsen har en passende fast konsistens.
Farsen bør herefter hvile en halv time, hvorefter den kugles op med 2 skeer og pakkes i savoykålen, der ombindes med bomuldstråd.
Dolmerne pakkes tæt i en gryde, dækkes med svampebouillon og evt.et par tynde skiver ingefær. Retten simrer for svag varme til kødbollen
har sat sig.
Noter
Den kraftigt krydrede dolmer, kontrasteres bedst af en blid fed bechamelsauce