Agurkesalat til dr. Busch

Resumé

Udbytte
personer
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Det begyndte med Bette Niels barnedåb, hvor der var helstegt lam i haven. Sjældent har jeg set en familie, der i den grad kunne tage fra. De færøske aner fornægtede sig ikke, selv skærpekødet gik sin sejrsgang over de buschske ganer. Til spædlammet skulle der da også en særlig agurkesalat, der siden blev en fast bestanddel ved familiens kirkelige mærkedage, såsom konfirmationer, og dem var der jo nogle stykker af. Når der bliver inviteret til fest, er devicen: Vi skal vel ha` lam og agurkesalaten?

Ingredienser

1  
Salatagurk
3 fed
Hvidløg
7  
Mynte (Blade)
1 c
Æblecidervinaigre (Kop)

Vejledning

En god fast salatagurk snittes på mandolinen i tykke skiver. De drysses med salt og får lov at stå 5 min. ikke længere. Saltet skal give agurken kant, ikke afvande den, så det bliver slatne skiver.
Lagen laves af et glas sukker, der dækkes af æblecidervinaigre, dertil yderligere et ½ glas vand, så lagen ikke bliver for eddikesur. Det vil være klogt at opbevare agurkesalaten i køleskab, da man ikke kan påregne så stor konserverende effekt af eddiken. Agurkeskiverne kommes nu i et pænt glas lagvis med friske mynteblade og tynde skiver af hvidløg og overhældes med eddikelagen. Den må gerne stå og trække et døgns tid inden fortæring.