Æble- sellerisalat

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Tre nemme salater med variationer over temaet æble/ selleri.

Ingredienser

2  
Madæbler (Syrlige)
150 g
Selleri (Knold)
   
Citron (Saften )
3 spsk
Hyldeblomstsaft (saft)

Vejledning

1-2 gode syrlige madæbler med skræl rives på råkostjern. Citronsaft tilsættes for at undgå misfarvning af æblerne. En lige så stor mængde selleri rives og blandes med æblerne. Herefter smages til med lidt salt. Til sidst tilsættes koncentreret hyldeblomstsaft, eventuelt mere citronsaft, og straks har man en fantastisk frisk og aromatisk råkostsalat.
Man kan i stedet for hyldeblomstsaft røre med creme fraiche 38%, så får man en salade Belle Helene.
Endelig kan man foruden creme fraiche tilføre halve vindruer og valnødder, og vupti har man en Waldorfsalat.

Noter

Hyldeblomstvarianten egner sig særdeles godt til kylling og stegt svinekød, Salade Belle Helene til lammekød, og Waldorfsalaten til vildt.