Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Når aborrerne bider som gale, er det tid for lidt nytænkning omkring dette lille delikate dyr. Aborren er en uhyre smagfuld fisk, og nej, lad os slå fast med syvtommersøm aborren har ikke flere ben end en rødspætte.
Det største problem med aborrens ben er, hvis filetøren ikke er tilstrækkelig behændig eller bruger for dårligt værktøj, så får man skåret for meget kød væk, og om jeg må sige det
udhuler fileten. Er man fingerfærdig, får man de fineste benfri fileter, lige klar til en tur på panden. Anderledes er det med gedden, den har et ekstra sæt ben, gaffelformede, men selv
dem kan man undgå med en smule anatomisk viden og ditto fingersnilde, og så en skarp kniv.
Skal vi også slå fast,. at gedder fra strømmende vand i svenske søer smager ikke af mudder, det overlader vi til en stor slap gedde fra en dansk mergelgrav. Eneste ulempe ved gedden er dens indhold af aminosyren
Arginin, som giver den en umiskendelig duft som sperma.Den forsvinder dog helt ved tilberedningen, så man ved fortæringen ikke skal forvente et blow job.
Ingredienser
Vejledning
Der anvendes en rasp bestående af malet Tortilla chips. Personligt foretrækker jeg helt neutrale chips blot med salt. Aborrefileterne dyppes i pisket æg og vendes i Tortilla raspen, steges herefter på begge sider i rigeligt
smør. Pas på at panden ikke bliver for varm, så smørret branker.
Med en fisk som aborren, der er så fin og sart i smagen, synes jeg man skal holde sig til en neutral tortilla, men panerer man anden fisk, kan man da godt give den lidt pang og anvende Tortilla med chili.
Noter
Aborren er en delikat fisk med sarte smagsnoter, derfor skal tilbehøret være tilsvarende, for eksempel en tangpesto, eller asparges vinaigrette. Et stykke ristet brød gnedet med hvidløg, en dråbe god olie og fingersalt.
Det er en fin forret, men det er ikke en fisk, man spiser sig mæt i.