Birkeis

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Birkeisen er i bund og grund en vaniljeis, der i kraft af et afkog af birkebark får en raffineret bitterhed og umiskendelig smag af birk.

Ingredienser

5 dl
Sødmælk
5 dl
Piskefløde
250 g
Sukker
50 g
Honning
2  
Husblas
1 spsk
Citronskal reven
12  
Æggeblommer

Vejledning

En kosteskaft tyk birkestamme, 30 cm. afbarkes, og barken koges i sødmælk og hviler natten over. Barken sies fra, og mælken tilføres honning, husblas og revet citronskal.
Æggeblommer og sukker røres stive, vanilje, mælk og piskefløde røres forsigtigt i, hvorefter isen indfryses på ismaskine.

Noter

En fornem is med umiskendelig smag af birk og en fint afbalanceret bitterhed samt smag af citron og vanilje.