Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Birkeisen er i bund og grund en vaniljeis, der i kraft af et afkog af birkebark får en raffineret bitterhed og umiskendelig smag af birk.
Ingredienser
5 dl
Sødmælk 5 dl
Piskefløde 250 g
Sukker 50 g
Honning 2
Husblas 1 spsk
Citronskal reven 12
ÆggeblommerVejledning
En kosteskaft tyk birkestamme, 30 cm. afbarkes, og barken koges i sødmælk og hviler natten over. Barken sies fra, og mælken tilføres honning, husblas og revet citronskal.
Æggeblommer og sukker røres stive, vanilje, mælk og piskefløde røres forsigtigt i, hvorefter isen indfryses på ismaskine.
Noter
En fornem is med umiskendelig smag af birk og en fint afbalanceret bitterhed samt smag af citron og vanilje.