Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Farserede porrer, den ultimative mormormad, er bestemt ikke fancy fast food. Når vi alligevel gider, er det fordi denne traditionsrige ret er uhyre velsmagende,
og samtidig også en udfordring for håndelaget.
Ingredienser
Vejledning
Kødet hakkes og røres sejt med salt, herpå tilføres æg, løg, mel og krydderier, og der røres
grundigt og længe. Til slut røres mælken i, og så skal farsen hvile på køl i en halv time.
Porren skæres i 5 cm. stykker og koges i 2 min. Befries herefter for de yderste seje blade.
På et stykke plastfilm placeres nu en god stor klat fars, et porrestykke trykkes ned i farsen, og plastfilmen
lukkes omkring hele herligheden. Der nulres og klemmes, indtil porren er helt indesluttet i fars. Rullen hviler på køl en halv time. Farsrullen udpakkes og rulles i Panko og
steges let gyldent i smør på panden. Til slut anbringes de stegte panerede porrer i et ildfast fad med en klat smør og steges færdig i ovnen ved 160 grader i en halv time.
Noter
Til denne traditionsrige ret hører kogte kartofler og brun sovs, så kan det ikke blive mere trist. Jeg vil foreslå en kartoffel kogt med løvstikke og dertil en klat smør. Hvor nemt kan det være?