Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Gulerodssuppe med havtorn er en erklæret vinder, så hvorfor ikke prøve at gentage succeen i dessertkøkkenet.
Det blev en flot gul, meget aromatisk parfaitis, som sagtens kan udføres som en sorbet.
Ingredienser
Vejledning
Gulerødderne skæres i små tern og koges møre i æblemosten og blendes. Der tilføres havtornbær, og der koges igen, og blendes igen. Herpå opløses honningen i
blandingen som efterjusteres med strøsukker, vaniljen tilsættes, og så skal blandingen hvile og afkøles.
Husblasbladene udblødes i koldt vand, smeltes i lidt af madfløden, hvorefter fløden og gulerodhavtornblandingen røres sammen. Denne blanding vendes ned i de hårdt piskede
æggeblommer og strøsukkeret.
Tilbage er nu blot at køre massen i ismaskinen.
Noter
Denne meget aromatiske is serveres med et lille stænk havtornsirup, hvis syre danner en flot kontrast til de søde gulerødder.
150 gram havtorn koges i 2 dl. vand, Passeres gennem dørslaqg, hvorpå pureen tilføres 2 spiseskefuld honning, efterjustering med rørsukker. Siruppen skal være sur, men ikke hvinende sur,
man må smage sig frem.