Yoghurt vaniljeis

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Når man lige har en liter vaniljeyoghurt til overs, er det da nærliggende, at man smider den i en is.

Ingredienser

750 ml
Vaniljeyoghurt
250 ml
Madfløde
6  
Æggeblommer
250 g
Melis
25 g
Glucosesirup
4 tsk
revet vaniljestang
2 tsk
Limesaft
5  
Husblas blade

Vejledning

Husblas blødes ud i koldt vand og opløses i lidt af madfløden. Æggeblommerne piskes stive med sukker og glucosesirup. Fløde, husblas og yoghurt vendes forsigtigt i æggemassen,
vanilje og limesaft røres i. Herefter indfryses isen på ismaskinen.

Noter

Flot is med en lækker konsistens, nem at kugle op. Serveres med en nougatine eller nøddecrocant, eller måske med små fine tern af syltet ingefær.