Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Når sommeren har den rigtige varme, og når sommeren har den rigtige fugtighed, byder de svenske skove på vilde hindbær i stor bærstørrelse og rigelige mængder. Så er der fest.
Der findes intet mere lækkert end en hindbærparfait, blot skal man gøre sig den ulejlighed at passere hindbærcoulisen gennem et dørslag, for bærrene har ukristeligt mange kærner,
og de gør ikke noget godt for isen.
Ingredienser
Vejledning
Æggeblommerne piskes hvide med sukkeret og glucosesirup. Vanilje, fløde og husblas opløst i lidt varm fløde tilsættes, og hermed er grundismassen klar til frysning. En klassisk creme anglais.
Hindbærrene koges med flormelis og honning og passeres gennem et dørslag for at fjerne kærnerne.
Hindbærcoulisen køles af, den vendes i ismassen, køres i ismaskinen i 30 minutter, hvorefter den skal en tur i dybfryseren.
Vær ikke urolig for farven og smagen, begge dele forstærkes af frysningen.
Noter
En meget flot og aromatisk is, der kalder på en karamelkurv og et drys frysetørrede hindbær. Den molekylære gastronomi har holdt sit indtog.