Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Grøn kartoffelsalat er en rigtig forårssællert. Oprindelig er den en kold kartoffelsalat af nye kartofler, der medens kartoflerne endnu er varme overhældes med en olie og vinaigreblanding. Varmen får kartoflerne til i højere grad at optage marinaden.
Når den er kølet af, tilsættes store mængder dildtop og dildstilk, tidlige sommerløg samt løgtop. Med ingredienserne for øje er der naturligvis tale om en sommersalat, men den er så utrolig velsmagende, at vi ikke kan nøjes med den i sommertiden. Derfor har vi udnævnt den til også at være en forårssalat, idet vi derved får mulighed for at anvende alle de tidlige grønne sprøde krydderurter.
Ingredienser
Vejledning
Små isefjord/lammefjordskartofler koges med skal, halveres og overhældes med olie og vinaigre, køler lidt af, hvorefter det grønne drys tilsættes, i form af fint klippede stilke og blade af løvstikke, fint klippede sprøde stilke af spansk kørvel, også kaldet sødskærm, men her skal kun anvendes stilkene, idet bladene er fyldt med små fine hår, der giver en ulden fornemmelse på tungen. Fint klippet purløg og merian.
Man kan som vinaigre anvende balsamico og i givet fald skal marinaden også tilsættes lidt sød soja for eksempel Conimegs. Man kan også helt undlade olien og blot tilsætte rabarber- kvan vinaigre (se opskrift ). Det ser smukt ud med de små knaldrøde rabarberstykker iblandet det grønne drys.
En anden spændende mulighed er ud over purløg at tilsætte blade og stængler af ramsløg, og lidt længere fremme i sæsonen også de smukke blomsterskærme af ramsløg. Så er der garanteret ikke et øje tørt.