Skvalderkåltærte

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

If you can`t beat them, eat them. Skvalderkåltærten har nogle elegante smagsnoter, der forstærkes af et par kviste løvstikke. Når skvalderkålen skal høstes, skal man udelukkende gå efter de nyudsprungne blade, det vil sige de blade, der er skinnende på overfladen. Bladene nippes ved bladstilkens delingssted, så man undgår at få stilke med, de kan godt være lidt bitre.

Ingredienser

1  
Skvalderkålblade (Røreskål fuld)
25 g
Grahamsmel
50 g
Ølandshvede
175 g
Spelt sigtemel
125 g
Smør
50 g
Vand
200 g
Spinat Hele blade
  strejf
Salt

Vejledning

Spinaten sauteres i smør, herefter vendes skvalderkålbladene i og sauteres med yderligere en klat smør og en skefuld olivenolie. De skal have så meget varme, at bladene sætter sig , men endelig ikke mere, for så kollapser de og bliver uklædeligt sorte og smattede.
Sauteen fyldes i en forbagt tærtedej, der for afvekslingens skyld består af 25 gram grahamsmel, 50 gram ølandshvede og 175 gram spelt sigtemel. Dertil 125 gram smør, 50 gram vand og en knivsspids salt. (se tærtedej)
Ægge-ostemassen består af 2½ dl madfløde, 2 dl creme fraiche, 3 humpler blåskimmelsost, 3 æg og reven muskatnød. Tag en lille smule af fløden, opvarm den og smelt osten her i. Herefter fyldes resten af fløden og creme fraichen i osteblandingen, der derved nedkøles, så man umiddelbart efter kan piske de 3 æg i. Det er vigtigt for at få en fin blank, nærmest ferniseret overflade på tærten, at æggeosteflødemassen ikke er for varm, når den blandes. Slutteligen krydres med revet muskat efter smag og behag.
Efterbages i en 175 grader varm ovn, over og undervarme på næstnederste hylde.

Noter

Tærten serveres kold, gerne med tilbehør i form af spegeskinke eller Bauernspeck