Cremet perlebyg i lun salat

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Når vinteren strenges og bukserne strammer efter julens frådseri, er det velgørende med en omgang kysk madkorn. I dette tilfælde perlebyg med en garniture af saltsøde sauterede æbletern og tragtkantareller,
nænsomt blandet op med iceberg salat og stilkselleri, tildelt et par skefulde friskost rørt med creme fraiche. Her er valgt Iceberg salat for at gøre mixet sprødt og knasende, men man kan
også anvende let sauteret kål, som efter en tur i varmen straks skylles i iskoldt vand for at bevare såvel sprødhed som den friske grønne farve.

Ingredienser

1⁄2  
Salathoved Iceberg (Skåret i 1 cm. brede strimler1)
1  
Æbler Cox orange (Skåret i tern)
150 g
Tragtkantareller (Smørsauterede)
2 dl
Perlebyg
3 dl
Vand
2 dl
Æblemost
2 spsk
Olivenolie
2 spsk
Æblecidervinaigre
1  
Svampebouillonterning
2 spsk
Friskost
2 spsk
Creme fraiche
1  
Bladselleristilke Fintskået

Vejledning

Vand, æblemost, cidervinaigre, olie og svampebouillonterning varmes op og perlebyggen tilsættes. Herefter koges kornene, til de er møre, og 90% af væden er fordampet, henholdsvis opsuget
i kornet. Efterjustering af smagen med cidervinaigre til en behagelig syre, eventuelt også med lidt sød soja.
De fint snittede æbletern sauteres herefter på panden med smør, smagen justeres med salt og sukker.
Æblesaute, svampesaute og korn blandes på panden og holdes lunt.
Den strimlede salat og selleri arrangeres i salatskål, og den lune korn- æble og svampeblanding turneres nænsomt i salaten, der tildeles 3-4 skefulde af ostecremen, som fremstilles af lige dele
friskost og creme fraiche. Konsistensen reguleres med lidt madfløde.

Noter

Den lune cremede perlebyg salat kan spises som en vegetarisk ret,
men kan også ledsages af et par tynde skiver culotte eller røget kød
uden at sundheds- eller klimafanatikere behøver at gå i coma.